torstai 1. marraskuuta 2012

Myrskyn jälkeen on poutasääää


.....ainakin melkeen. Hengissä ollaan!! Sunnuntaina tosiaan koulu peruttiin maanantailta, alko sataa ja tuulemaan vähän. Ihmiset siivoili paljon pihojaan ja laitto pois kaikkee mikä vois lentää. Maanantaina kaikki julkiset suljettiin, kun heräsin niin sato jo vettä kaatamalla ja tuuli oli ihan kiitettävä. Kateltiin säätiedotuksia ja ne ilmotti että tällä alueella tulee olemaan kaikista kovin tuuli mutta ite hurrikaanin keskus menee New Jerseystä mikä on tästä ehkä 4 tunnin ajomatkan päässä. Maanantai-ilta oli aika hullu, tuuli ihan hulluna ja luulin että meijän talo lähtee lentoon. Ja täällä sato ihan kaatamalla vettä putkeen joku 36 tuntia. Käytiin kyllä maanantaina  päivällä kävelyllä kun ei tuullu vielä niin paljon. Ja maanantaina oli aika selvää että ei tuu olemaan koulua tiistainakaan, ja näin meille myös ilmotettiin iltapäivällä. Tiistaina aamulla kun heräsin niin kaikki näytti taas ihan normaalilta ja ei tuullukkaan enää yhtään. Kaks ylimäärästä vapaapäivää oli kyllä tosi jees. Meillä oli kaks neljän päivän viikonloppua peräkkäin niin tää on melkeen kun lomalla olis. 

Kävin tossa koiran kans lenkillä äsken niin kuvailin noita "tuhoja" mitä täällä on, eilen näky vähän enemmän kaikkee, mm. liikennevalot roikku pelkkien johtojen varassa ym. Käytiin myös Virginiassa ajelee niin siellä oli paljon porukkaa ilman sähköjä. Toi hurrikaani aiheutti täällä vähemmän tuhoa kun arveltiin onneks, pahimmat tuhot on New Jerseyssä missä on ihan kamala tilanne, ja myös Nycissä mistä puhutaankin paljon suomalaisuutisissa. Dcn pelasti se että ollaan korkeella eikä olla ihan rannikolla, noista kuvista näkyy vähän että tuolla alhaalla menee joki, se tulvii mutta ollaan varmaan 50 m sen yläpuolella. Sandy meni lähempää meitä kun Nyciä mutta se on rannikolla. Ens viikolla pitäis mennä Nyciin, saa nähä että saako ne siellä siivottua ennen sitä. 

Vieläkin tollasia pilviä roikkuu tässä yläpuolella mutta kai ne tosta menee pois. Toi puu mikä kaatu on meijän naapurista, täällä on lähinnä vaan tosi paljon lehtiä kaduilla koska oli niin kova tuuli ja paljon oksia ja vähän isompia oksia maassa. Toi kaatunu puu oli vielä vähän rajumman näkönen eilen, ei onneks kaatunu talon päälle. 


Eipä tässä muuta. Tänään on halloween ja oltiin just trick or treatteilee mutta siitä myöhemmin juttua! 

1 kommentti: