keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Inauguration!

Terve ja heipähei, kerron nyt inaugurationista (eli Obaman virkaanastujaisista) mikä oli tän viikon maanantaina! 

Sunnuntaina menin eka shoppailemaan Katrin kanssa (puhuttiin vaan enkkua!!!!) ja myöhemmin Sara liitty meijän seuraan. Mentiin siitä sitten Saralle, mentiin sinne yöks koska se asuu lähempänä keskustaa kun me muut ku maanantaina ei paljoo muuten kun kävellen kannattanu liikkuu. Lucie liitty vielä meijän seuraan vielä. Ja ainiin maanantai oli siis ihan kansallinen vapaapäivä, oli Martin Luther King -päivä myös. 



Maanantaina herätys oli siinä mukavasti kuudelta, sain pakotettuu itteni nousemaan ylös jossain puol seittemän aikaan.. Seittemän jälkeen auringon noustessa lähettiin liikkeelle, muut kävi hakemassa aamupalaa Dunkin' Donutsista ja minä Starbucksista. Mentiin metrolla lähemmäks the Mallia (Mall on siis se paikka missä on kaikki nähtävyydet) ja sit siellä metroasemalla tavattiin yks turkkilainen tyttö joka on vissiin yliopistossa täällä ja se tuli meijän kanssa. Lähettiin kävelee Capitol Buildingia kohti missä tää koko tilaisuus tosiaan oli ja siellä oli ihan hulluna vapaaehtosia ja en oo varmaan ikinä nähny niin ilosia ihmisiä kaheksalta aamulla, kaikki oli sillain "woooouuuuuu tää on paras päivä ikinä" ja ne muodosti sinne sellasii "kunniakäytäviä" mistä kaikki ihmiset käveli ja sit ne kilju ja veti high fiveja siinä ihmisten kanssa paitsi mun ku mulla oli kahvi kädessä:( 



Päästiin aika lähelle (taisiis johonkin 400m päähän että ei nyt sinänsä niin lähelle) Capitol Buildingia, siinä vaiheessa kello oli ehkä vähän yli kaheksan niin tajuttiin että tässähän on kolme tuntia odotusaikaa.. No otettiin kuvia meijän Usa-lippujen kanssa lähinnä ja siinä vaan hengailtiin, loppujenlopuks aika ei menny kauheen hitaasti. Ne muuten jako kaikille siinä aika lähialueilla oleville Usan lippuja, esim uutisissa ja tossa videossa alapuolella näkyy aina välillä kuvia ihmisjoukosta niin siellä on vaikka miten monta tuhatta pientä lippua! Siellä oli sellanen screen että ihmiset näkis että mitä tapahtuu, ite oon niin lyhyt että suurimman osan ajasta en nähny yhtään mitään ja piti aina kysyy joltain että mitä tapahtuu ku kaikki alko hurraa... Yhentoista aikaan sinne alko tulee "tärkeitä ihmisiä", Jay-Z sai varmaan suurimmat suosionosotukset ja republikaaneille kaikki buuas.. Sieltä kaiuttimista kerrottiin aina että kuka sinne tulee. Viimein ne sano et "Ladies and gentlemen, the president of the United States"! Sit se seremonia alko, se oli loppujenlopuks aika tylsä kun niitten on pakko pitää se niin virallisena, muutama ihminen piti puheita ja joku lausu jonkun runon vissiin mutta se kuulosti enemmänkin puheelta ja sit James Taylor laulo ja Kelly Clarkson laulo ja Obama piti puheen myös mikä kesti 20 minuuttia. Ja sit Obama ja Biden lausu virkavalat. Lopuks Beyonce laulo USAn kansallislaulun ja heti sen jälkeen lähin kävelemään pois sieltä!



Kuunnelkaa tää, Beyonce on vaan niin täydellinen vaikka nyt onkin kirjoteltu lehissä että pystykö se laulaa noin hyvin livenä vai oliko toi nauhotettu etukäteen vaikka en kyllä ite todellakaan usko että oli.. (ja huomatkaa Joe Biden kelle melkein pääsin esiintymään Beyoncen vasemmalla puolella!)

Tuolla oli "vaan" noin puol miljoonaa ihmistä, neljä vuotta sitten oli ollu ainakin 1,6 miljoonaa! Kävely oli tosi hidasta, mulla meni tunti kävellessä meijän autolle, siihen matkaan ois normaalisti menny varmaan joku 20min.. Olin niin väsyny ku pääsin kotiin koska olin joutunu herää aikasin aamulla ja joutunu seisoo niin monta tuntia. Oli kyllä aika once in a lifetime -kokemus ja oon aika onnekas kun pääsin just tänne sinä vuonna kun oli presidentinvaalit! 

Muuten ei kuulu mitään ihmeellistä, tällä viikolla muilla on juryja koko viikon niin perjantaita lukuunottamatta pääsen joka päivä kahelta koulusta mikä on oudointa ikinä koska yleensä oon kuudelta kotona.. Tuntuu ettei oo ees koulua:D Ja on niin paljon aikaa etten ees tiiä että mitä tässä tekis. Täällä on ollu aika kylmä nyt kaks päivää, tänään oli aamulla -9! Mutta lunta ei tuu koska täällä ei sada koskaan.. Tää lämpötilojen vaihtelu on jotain ihan erilaista kun Suomessa, täällä oli sunnuntaina vielä 16 astetta. 

Tässä jatkan tätä mun laiskottelukouluviikkoa ja valmistaudun ens viikkoon mikä tulee puolestaan olemaan tosi kiireinen, heippa!

Ps. anteeks jos mun kirjotus kuulostaa tosi sekavalta mutta suomen kirjottaminen on ihan kamalan vaikeeta tällä hetkellä...:D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti