keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Neeeew Yooork, Neeew Yoooooork

Juuu eli tosiaan nyt kerron vähän tosta Nycin matkasta mikä oli viikko sitten lauantaina eli puoltoista viikkoo sitten. Laitan tähän muutaman kuvan myös, en saanu kaikkia kuvia ladattuu jostain syystä mutta jotain nyt ainakin! Ja osa kuvista on Katrilta tai oikeestaan tosi moni. Ja tähän voisin jonkunlaista kertomustakin laittaa.


Bussi lähti lauantaiaamulla vissiin kuuden-seittemän aikaan Marylandista eli jouduin herää jo viideltä. Onneks oli ollu kotona koko viikon niin en ollu niin väsyny kun ei ollu rankkaa kouluviikkoa takana. Ahtauduttiin kaikki bussiin, bussissa ei ollu tarpeeks penkkejä niin osa joutu istumaan kolmistaan kahen penkissä.. Ajomatka oli 4 tuntia mikä tuntu tosi pitkältä ajalta, menomatkalla yllätyin positiivisesti kun kaikki nukku, en oo aamusin mikään kauheen aurinkoinen ihminen niin ihan hyvä vaan. En vaan osaa nukkua missään liikkuvassa jutussa niin noi pitkät auto- ja lentomatkat ei oo oikeen mun juttu.. 


Sää oli tosi sumunen, tosta kuvassa näkyy Empire State Building tai ei sitä oikeestaan nää, oisin halunnu mennä Rockefeller Centerin huipulle mut siinä ei ois ollu mitään järkee kun sieltä ei ois nähny mitään. Mutta tosiaan saavuttiin sitten perille ja jakaannuttiin pienempiin ryhmiin, me ei saatu tosiaan liikkua keskenämme vaan piti olla joku AFS-vapaaehtonen mukana kokoajan ja ei saatu päättää siitä että mihin mennään. Oon jo Nyciä jonkun verran nähnyt aiemmin niin en ollu oikeen innoissaan siitä että kierreltäis vaan nähtävyyksiä, oisin halunnu shoppailemaan mutta toisaalta näin kyllä juttuja mitä en ollu nähnyt ennen! Oltiin aina yhessä paikassa joku 15 min-puol tuntia ja sit piti kokoontuu taas. Suunnattiin eka Bryant Parkiin mistä tää kuvakin on, siellä oli jotain joulumyyjäiskojuja ja paljon ihmisiä. Sieltä lähettiin muutaman ihmisen kanssa ettimään vessaa ja mentiin New Yorkin Public Libraryyn mikä ei oo ees kirjasto enää vaan ihan vaan historiallinen rakennus. Siellä Sinkkuelämää ykkösessä Carrien häät piti olla!


Mentiin Grand Central Stationille seuraavaks mikä on siis iso juna-asema Manhattanilla (Madagascar ykkösessä ne menee ainakin sinne!!!) ja se oli yks niistä paikoista mistä tykkäsin eniten, oon halunnu käydä siellä aikasemminkin jo! Sinne kun mentiin niin saatiin joku puol tuntia lounaan syömiseen niin mentiin sitten mäkkiin:D Täällä juustoateriassa on kaks juustohampurilaista ja niillä oli sellanen kosketusnäytöllinen limukone ja joku mies tuli sanoo meille et niillä on joku 130 erilaista juomaa siin koneessa! Oli pieni valinnanvaikeus ku kokistaki oli joku 8 eri makuu.... 


Sieltä käveltiin YK:n päämajalle, oltiin siinä pihalla jonkun aikaa ja sit saatiin 10 minuuttia aikaa olla sisällä ja siitä 5 min meni turvatarkastukseen.. Oli ihan kiva nähä ees vähän tota paikkaa. Tuolta lähettiin sitten kävelemään taas vähän ajan päästä (käveltiin tosi paljon 8 tunnin ajan, jaksoin yllättävän hyvin vaikka en ollu ihan terve vielä!) ja suunnattiin taas sinne kirjastolle kun osa ei ollu sitä nähny vielä. 


Tosta käveltiin sitten 5th Avenueta ylöspäin, siellä oli tosi paljon ihmisiä, käveltiin kaikkien ihanien kauppojen ohi siinä!


Mentiin Rockefeller Centerin luokse missä on se kuulusa joulukuusi ja luistelurata, saatiin siellä vähän aikaa kierrellä siinä ympäriinsä, siellä ei pystyny liikkumaan ollenkaan kun siellä oli niin paljon ihmisiä mutta saatiin tiemme taisteltua NBC-storeen ja kierreltiin sitä vähän aikaa ja mentiin meijän kohtaamispaikalle. Saatiin lupa mennä ostaa kahvia siitä viereisestä kahvilasta, mentiin Julian kanssa sinne ja sen jälkeen meijän oli tarkotus mennä kattelemaan näyteikkunoita. Se yks nainen tuli kysyy meiltä vielä sinne kahvilaankin että tullaanko sen mukaan ja sanottiin että joo tullaan mutta kun vihdoin päästiin sieltä kahvilasta ulos niin sitä naista ei näkyny missään. Katrikin liitty meijän seuraan siinä vaiheessa ja siinä sitten pähkäiltiin vähän aikaa että mitäs tehdään. Päätettii sitten suorittaa vähän osteluu kun AFS-vapaaehtoset ei suostunu siihen että oltais saatu vähän aikaa shoppailuun, mentiin tonne Guessin myymälään ja sieltä ostin maailman hienoimman lompakon ja sit lähettiin ettimään muita.

Minä ja Rockefeller Christmas Tree!!!!

Käveltiin Central Parkia kohti 5th Avenueta pitkin ja kun päästiin sinne niin istuttiin alas ja koitettiin ottaa yhteyttä muihin että missähän ne menee. Rakastan sitä miltä pilvenpiirtäjät näyttää Central Parkissa, varsinkin kun oli ilta ja ne valot näky, voisin istuu siinä vaikka viikon putkeen. Mutta saatiin selville että muut oli jo melkeen Times Squarella, siinä vaiheessa ärsytti mutta tuli ainakin käytyä Central Parkissa. Lähettiin kävelemään sitten Times Squarea kohti, sanon varmaan tuhannen kerran tän mutta siellä oli niiiin paljon ihmisiä, edellisillä kerroilla kun oon käyny Nycissä niin siellä on pystyny liikkuu ihan normaalisti, nyt 5th ja 6th Avenue oli ihan hulluu, joku 100m käveleminen vei varmaan kymmenen minuuttia. 


Kaikki kuitenkin päätty hyvin, päästiin perille Times Squarelle ja löydettiin taas muut vaihtarit vaikka oltiin vähän aikaa aika epätoivosia just ton ihmismäärän takia. Jotkut meni syömään niin mekin mentiin istuskelemaan siihen yhen ravintolan alakertaan ja siitä kun lähettiin niin alettiin kävelee jo bussia kohti. Siinä kun käveltiin niin kuultiin kun joku mies puhu ___suomea___!!! Eka kerta kun törmään randomisti kadulla ihmiseen kuka puhuu Suomee! Tässä vähän kuvia Times Squarelta, se on niin upee paikka:


Siitä mentiinkin sitten bussille takasin aika pian ja lähettiin kotia kohti. Paluumatka meni mun osalta aika hiljasissa merkeissä kun tosiaan olin vähän vajaakuntonen vielä mutta osa kyllä jakso riehua..:D 

Oli kyllä ihan mukava reissu, tuli nähtyä uusia paikkoja! Aikasempina kertoina kun oon menny Manhattanille niin kaikki on tuntunu ihan hullun hienolta ja isolta ja uskomattomalta, nytkun asuu tässä muutaman sadan kilometrin päässä isossa kaupungissa myös niin Nyc ei tuntunukkaan enää ihan niin isolta paikalta kun ennen. Mutta silti se on paljonkin erilainen kun DC mutta tuolla on vaan enemmän turisteja ja ihmisiä mutta se kulttuuri mikä siellä vallitsee on kuitenkin aika samanlainen. Mitä enemmän nään Nyciä niin sitä enemmän rakastan sitä! 

Tässä kuva osasta meijän ryhmästä, meitä oli yhteensä noin 50 mutta jakaannuttiin tosiaan.

Joo siinä oli kertomusta, tällä kuluvalla viikolla on vajaa kouluviikko ja tänään (tiistai) ja eilen oli normaalit koulupäivät, huomenna ja torstaina ei oo taidetunteja niin pääsen jo kahelta koulusta ja se on kyllä tosi ihanaa ja tässä melkeen jo ollaan lomalla! Nää kaks päivää tällä viikolla on ollu tosi kivoja ja mulla on mieliala tosi korkeella ja oon saanu paketteja ja kaikkee muuta kivaa Suomesta ja muutamaa vielä oottelen ja ootan innolla joulua mistä oon vähän ihmeissäni koska monet vaihtarit sanoo ettei oo ollenkaan joulufiilistä! Ja aina kun herään niin mulla on fbssä monta viestiä Suomesta niin siitä tulee aina tosi hyvälle tuulelle:) Ainiin täällä monet ei juhli joulua koska monet on juutalaisia ym niin täällä ei kukaan sano että happy christmas, täällä sanotaan happy holidays. Mulle tää tuli aika yllätyksenä kun jotenkin oon vaan olettanu että kaikki juhlii joulua niin täällä varmaan puolet porukasta ei juhli sitä! 

Niin paljon sanottavaa että unohan kyllä jotain.. Perjantaina lähetään siis ajamaan Maineen mutta pysähdytäänkin Connecticutiin ja ollaan siellä yks yö kun se on siinä matkan puolessa välissä ja näitten tutut asuu siellä. Mutta varmaan siis ens viikon lopulla tulee seuraavaa postausta, ehkä vähän aikasemminkin! Mun piti muuten laittaa tähän yks video meijän koulun show bandista mutta en nyt kyllä kerkee, laitan sen seuraavaan postaukseen! Ja ainiin tänään meijän jousiorkkaharkkoihin tuli viime vuoden senioreita kun collegeissa alko jo joululoma, oon katellu tässä nyt Gleen 4:ttä tuotantokautta ja se oli niin samanlainen tilanne ku siinä ohjelmassa kun ne vanhat oppilaat tulee sinne koululle vierailee et tuli ihan outo fiilis:D Okei toi kuulosti ihan älyttömän tyhmältä mutsiis ne tuli soittelee meijän kanssa ja olin kyllä ihan surkee että hyvän kuvan sai varmaan!

Toivon että tässä oli kaikki, palaillaan joulun jälkeen tai ennen tai ens vuonna who knows, happy holidays kaikille! Meen nyt lukemaan huomiseen hissan esseekokeeseen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti