sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Maine


Siinä heti alkuun niin monta kuvaa rannalta että kukaan ei jaksanu ees selata tänne asti!

Loput kaks päivää kouluviikosta oli puolipäiviä eli ei taidetunteja, keskiviikkona menin shoppailee koulun jälkeen ja torstaina oli Katrin synttärit niin menin niille syömään dinneriä. Ja perjantaina skippasin koulun kun lähettiin ajamaan, aikasemmin olin ollu ilonen ettei tarvinnu mennä perjantaina kouluun mut oisin kuitenkin halunnu mennä, meijän koulun seniorit tekee joka vuos sellasen ison shown mihin kaikki taideosastot osallistuu ja se oli eilen (perjantai) iltana ja missasin sen koska lähettiin ajamaan jo aamulla:( Voin vaan kuvitella miten huikee se oli..

Eilen aamulla lähettiin tosiaan ajamaan jossain yheksän aikaan aamulla ja matka Connecticutiin kesti jonkun 6-7 tuntia. Olin nukkunu yöllä alle 5 tuntia kun kirjottelin enkun esseetä pikkasen myöhään ja sit piti vielä pakata (ja en pysty nukkuu autossa niin oli melko ihanaa). Oon nähny tästä maasta ennen vaan ton Nyc-DC välin suunnilleen missä on siis New Jersey, Delaware ja Maryland ja ajettiin noitten osavaltioitten läpi 4 tuntia. Tolla alueella asuu tosi paljon ihmisiä ja ei oo mitenkään kauheen kaunista seutua, New Jerseystä sanotaan että se on Jenkkien rumin osavaltio. Sitten mentiin yhen sillan yli New Yorkin osavaltioon ja heti alko muuttuu maisemat tosi paljon hienommaks. Ja varsinkin siinä vaiheessa kun päästiin Connecticutiin niin ympärillä näytti tosi ihanalta kun on niin avaraa eikä taloja ihan joka paikassa ja paljon metsää ym. Mentiin näitten perhetutuille yöks, niillä on talo ihan keskellä metsää, vaikka Suomessa nyt on paljon sellasia paikkoja missä on vaan metsää eikä paljoa ihmisiä ympärillä niin mua hämmens aika paljon mennä tollaselle syrjäselle seudulle kun oon ollu niin monta kuukautta miljoonien ihmisten ympäröimänä sellasella seudulla missä ei oo maaseudusta tietookaan. Oltiin siellä siis yötä, näitten perhetutut oli tosi kivoja ihmisiä ja sain niiltä joululahjankin:) Sain sen perheen äitin tekemät lasiset korvikset ja sit sain suklaata ja sitten ne anto mulle sellasen pienen purkin missä oli 3 nutmegiä (katoin sanakirjasta ton suomeks niin muskettia), Connecticutia sanotaan nutmeg stateks niin ne halus antaa mulle lahjan mikä liittyy Connecticutiin! Ne tuoksuu tosi hyvälle.

Tänään (lauantaina) aamulla oli satanu lunta kun herättiin.. En ollu kauheen ilonen siitä koska luulin etten näkis lunta tänä talvena.. Lähettiin ajamaan Mainea kohti ja tänne matka kesti vielä vähän päälle 4 tuntia. Kun lähettiin tuolta talolta missä oltiin yötä niin ajettiin jonkun aikaa maaseudulla ja tuli vähän mieleen Suomessa ne tiet mitä ajetaan mummolaan. Ei täällä kyllä ihan kauheen samalta näytä kun kaikki puut on erilaisia ja siellä oli kaikenmaailman kukkuloita mitä Suomessa ei oikeen oo. Kuitenkin, ajettiin Rhode Islandin, Massachusettsin ja New Hampshiren kautta ja kokoajan näky vaan vähemmän ja vähemmän taloja ja ihmisiä. Maine muistuttaa näistä kaikista osavaltioista eniten Suomea, teitten laidoilla näkyy hirvivarotusmerkkejä ja on kylmä ja kaikki tien varressa olevat kyltit on kanssa kilometreinä kun tänne tulee paljon porukkaa Kanadasta. Saavuttiin perille tänne näitten mummon talolle, tää on ihan meren rannalla (näkyy yhessä noista kuvista) ja tää on tosi iso talo ja mulla on täällä oma huone (sain valita kahesta huoneesta!!) ja tää huone on sisustettu Usan lipun väreillä ja mulla on iso sänky!! Oon niin innoissani ja varsinkin kun mentiin käymään tuolla rannalla niin toi on niin upee! Täällä on vaan tosi kylmä (okei yks aste pakkasta mutta jäädyn silti) mutta se ei haittaa. Oltiin äsken ravintolassa syömässä ja tapasin momin siskon ja söin ihan liikaa. Huomenna mennään läheiseen kaupunkiin ja siellä on sellanen pohjoismaalanen kauppa mistä saa toivottavasti kaikkee Suomeen liittyvää. 

Tästä joulusta tulee niin kiva vaikka luulinkin vielä vähän aikaa sitten että itkisin vaan Suomeen koko joulun. Rakastan tätä paikkaa jo nyt, teki kyllä tosi hyvää päästä välillä pois DCstä arjen keskeltä ja tulla tänne rentoutumaan. Ja viikon päästä oon jo Arizonassa! Ootan innolla myös mun lahjoja, en oo vieläkään aikuistunu, mut en tiiä pystynkö oottamaan joulupäivään asti ennenkun voin avaa ne. Palaillaan todennäkösesti vielä ennen kun meen takas tonne etelämpään, ainakin ennenkun Arizona kutsuu. Ihanaa joulua kaikille!

Ps. Syödään jouluaattona lasagnea, yleensä nää syö pitsaa jouluaattona mutta tänä vuonna lasagnea. Nauttikaa Suomessa kaikesta hyvästä jouluruuasta! 

2 kommenttia:

  1. Maine näyttää paratiisilta! Täällä mummolassa on nyt -25 pakkasta, joten siellä on kyllä kesä :) Ei oikein tunnut Joululta, kova ikävä...Muistorikasta Joulua ja terveisä kaikille!

    VastaaPoista
  2. mummi 24.12 On Jouluaatto. Iltapäivällä jouluhartaudessa. Ihan lämmin tilaisuus. Sitten Raimolla ihanilla jouluherkuilla. Äsken eino toi kotiin. Huomenna koko ?klaani Reimalle i.p.kahville. Ihanaa Joulua Sinulle Essi1

    VastaaPoista