lauantai 20. huhtikuuta 2013

NYC

Teen tällasen pienen postauksen meijän Nycin matkasta koska lupasin. Ja tää matkahan oli siis kaks viikkoo sitten. 

Sain omenalimuu Marimekolla:)

Perjantaina aamulla jouduin herää jo seittemän aikaan koska meijän bussi lähti yheksältä. Availin muutaman Suomesta tullun lahjan (kiiitos!!) ja sitten lähettiin bussipysäkille. Bussimatka oli sellasen vajaat 4 tuntia. Nycissä mentiin metrolla meijän hotellille mikä oli Wall Streetillä eli Manhattanin eteläkärjessä. Nycin ja DCn metrot on ihan erilaiset, Nycissä on paljon vanhanaikasempi se metrosysteemi ja ne asemat on tosi ahistavia ja kaikkee. Aika pian lähettiin taas liikkeelle ja mentiin Marimekon myymälään 5th avenuelle. Se oli tosi cool koska siellä oli tosi paljon kaikkee vaatteita ja muuta mitä mulla on ollu joskus ja mitä oon nähny Suomessa ihmisillä ja niissä vaatteitten hintalapuissa luki kaikkee suomeks!! Mun hostvanhemmat kävi kysyy niiltä myyjiltä että puhuuks siellä kukaan suomee et joku vois toivottaa mulle hyvää syntymäpäivää suomeks mutta kukaan ei puhunu suomea. Siinä vähän aikaa kierreltiin jotain kauppoja ja käveltiin ympäriinsä. Ja soitin Sonjalle! Illalla mentiin italialaiseen ravintolaan syömään ja siellä ihanat italialaiset tarjoilijat laulo mulle synttärilaulun ja ne toi mulle sellasen kyltin missä luki prinsessa italiaks. 

Lauantaina lähettiin aamulla johonkin museojuttuun koska mun hostvanhemmat rakastaa museoita. Ite en oo mikään erityinen taiteen ystävä mutta tulipahan nähtyä maalauksia. Sieltä mentiin metrolla SoHoon missä on paljon ihania kauppoja ja shoppailtiin siellä mutta en ostanu mitään.. Myöhemmin mentiin Century21lle mistä löysinkin jo sitten ostettavaa! Ja näin siellä kaks suomalaista!!! Illalla mentiin ravintolaan syömään ja oli hyvää ruokaa.


Sunnuntaina aamulla käytiin eka syömässä hyviä bageleita ja sitten mentiin 9/11 memorialille koska se oli ihan meijän hotellin lähellä ja halusin nähä sen. Hostäidin kaks työkaveria kuoli sillon koska ne oli siinä lentokoneessa mikä ohjattiin täällä DCssä hallituksen rakennusta päin niin etittiin niitten nimet tuolta vesiputousten reunoilta. Oli tosi kaunis muistomerkki mut sinänsä surullinen varsinkin näille amerikkalaisille koska nää kaikki muistaa niin selvästi sen päivän ja niin monta ihmistä kuoli. Sieltä memorialilta suunnattiinkin hotellille ja sitten bussille.

Oli kyllä kiva synttäriviikonloppu, tosiaan ei tunnu siltä että oisin täysikänen koska täällä en oo täysikänen mutta eipä se mitään!  

2 kommenttia:

  1. Onko se uusi torni jo valmis, kävittekö siinä? Varmaan paljon muuttunut siitä, kun käytiin pari vuotta sitten? PP

    VastaaPoista
  2. Ei toi ollu vielä valmis, melkeen valmis näyttäis olevan ainakin ulkoo päin. Toi on muuttunu sen verran että toi memorial on valmistunu mutta siinä on vieläkin ympärillä ne rakennustyömaa-aidat ja muutenkin se paikka on vieläkin ihan rakennustyömaata.

    VastaaPoista